Episod kedua podcast siri Palestin dan undang-undang antarabangsa ini membincangkan peranan penting undang-undang antarabangsa dalam menjamin keadilan dan hak asasi manusia di seluruh dunia. Walaupun Israel berterusan menyerang bumi Palestin dan tidak mengendahkan tuntutan undang-undang antarabangsa, adalah penting untuk dunia terus menggunakan undang-undang sebagai satu mekanisme untuk mencapai keadilan. Masa depan Palestin masih sukar untuk diramalkan, namun masyarakat perlu terus berjuang dan berdoa demi keamanan dan keadilan bagi rakyat Palestin.

Podcaster

Profesor Madya Dr Norfadhilah Mohamad Ali
Dr Hendun Abd Rahman Shah

Sulh-ADR & Peace Research Group (SiDR),