Episod pada kali ini Dr. Amirah Azzeri, Alumni Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan juga pensyarah di fakulti ini membincangkan situasi sukar yang dialami golongan wanita dan kanak-kanak perempuan seawal usia kedatangan haid dalam mendapatkan akses terhadap kelengkapan haid (tuala wanita, tampon, menstrual cup), kemudahan sanitasi, pendidikan (mendapatkan pendidikan dan pengetahuan berkaitan pengurusan haid) dan lain-lain akibat kemiskinan atau beban kewangan. Sekiranya anda mahu tahu apakah kesan jika masalah ini terus menular di kalangan wanita dan apa yang boleh dilakukan untuk menangani masalah ini, anda boleh dengarkan episod ini sehingga ke penghujung.

Podcaster

Dr. Amirah Azzeri

Alumni Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan (FPSK) USIM,
juga Merupakan Pensyarah FPSK